Nastup benda Antonius na festivalu Duga 2011.

U subotnje rano jutro, 27.8.2011. članovi benda Antonius na čelu s fra Danijelom Rajićem krenuli su iz samostana sv. Ante prema Ludbregu povodom nastupa na Festivalu duhovne glazbe „Duga“ 2011. Članovi benda su najprije posjetili susjedni barokni grad Varaždin i krenuli na generalnu probu u dvorani Pučkog otvorenog učilišta „Dragutin Novak“ koja je počela u 16 sati u Ludbregu.

Važno je naglasiti da je ove godine festival bio tematskog karaktera. Raspisani natječaj je od izvođača tražio autorsku pjesmu posvećenu Predragocjenoj Krvi Kristovoj. Tako je i sam festival bio posvećen 600. obljetnici euharistijskog čuda. Prije festivala u 18:00 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva održana je sveta Misa za sve sudionike koju je predvodio vlč. Tihomir Kosec uz koncelebraciju fra Danijela Rajića i vlč. Ivicu Martića. Propovijedao je đakon Petar Mlakar a euharistijsko je slavlje svojim pjevanjem uveličao zbor Coronata.

U prepunoj dvorani gledatelji su mogli poslušati jedanaest izvođača koji su došli iz Istre, Slavonije, Varaždina, Koprivnice i BiH. Svaki izvođač je nastupio sa dvije pripremljene pjesme. Festival su otvorili domaćini i organizatori, Pjevačko društvo mladih Trinitas koji su se predstavili pjesmom „Kalež spasenja“. Zatim su slijedili gosti, a to su redom bili: Anita Nježić, zbor Eshaton, Erika Barnaba i Igor Opačak, zbor Stepinčeva mladež, bend Antonius iz Sarajeva koji je festivalu dao epitet „međunarodni“, varaždinska mezzosopranistica Sofija Cingula uz vokalnu pratnju okteta Donum, zbor Coronata, VIS Ime ljubavi, bend Kairos i duo – vlč.Tihomir Kosec uz pratnju đakona Petra Mlakara. Bend Antonius je imao zapažen nastup uz veliku podršku publike a dodijeljena im je i prelijepa statuta festivala za uspomenu. Nakon koncerta održana je zakuska za sve izvođače koji su se dugo ostali družiti uz zajedničku pjesmu i svirku.

U nedjelju, 28.8.2011. bend Antonius je gostovao u župi Kraljice sv. Krunice u Đakovu na poziv župnika Ivice Martića. Fra Danijel je predvodio sv. Misno slavlje uz zajedničko pjevanje članova benda i župnog zbora Coronata. Nakon svete mise i zajedničkog druženja domaćini su pokazali članovima benda ljepote ravne Slavonije, đakovačku katedralu, ergelu lipicanera, stare vinske podrume, samostan sestara sv. Križa i mnoge druge kulturne sadržaje prelijepog grada.

Nakon ugodnog druženja i srdačnog gostoprimstva mladi su se s pjesmom na usnama i željom da ponovno nastupe na odlično organiziranom festivalu zaputili prema našoj lijepoj domovini BiH.

www.mladibistrik.com

www.svantosarajevo.org