OBAVIJESTI ZA I. NEDJELJU DOŠAŠĆA

Blagdani i spomendani:

NEDJELJA, 27. XI. – I. NEDJELJA DOŠAŠĆA – Početak nove liturgijske god.

Ponedjeljak, 28. XI. – Sv. Jakov Markijski

Utorak, 29. XI. – Blagdan: SVI SVETI FRANJEVAČKOG REDA

Srijeda, 30. XI. -  Blagdan: SV. ANDRIJA, APOSTOL

Subota, 3. XII. – Sv. Franjo Ksaverski

NEDJELJA, 4. XII. – II. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1. U utorak, 29.11. u 19 sati, nakon svete mise,  bit će tribina na temu: „Snaga opraštanja“ u Galeriji samostana. Predavač je fra Danijel Rajić. Poslije tribine je druženje. Svi su dobro došli.

 2. U subotu, 3.12.2016., u prvoj nedjelji došašća, organiziran je posjet Međugorju za sve studente i mlade. Polazak je u 8 sati s Bistrika, ispred crkve sv. Ante. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na porti samostana još danas. Povratna karta je gratis.

 3. U nedjelju 4.12.2016. kao i prijašnjih godina, priredit ćemo nakon mise u 12 sati „doček sv. Nikole biskupa“. Molimo roditelje, koji žele da njihovo dijete sudjeluje u tome lijepom događaju, da prijave ime svoga djeteta (starosti do 12 god.) na našoj samostanskoj porti zbog pripreme paketića za djecu. Danas je zadnji termin prijave.

 4. Samostan svetog Ante organizira Božićni sajam u iduću subotu 10.12. od 10 do 18 sati i u  nedjelju 11.12. od 8:30 do 19 sati.

 5. Iduće nedjelje u našu crkvu će stići „narukvice prijateljstva“ iz Afrike, iz misije u Keniji gdje član naše provincije, misionar fra Miro Babić vodi sirotište „Mali dom sv. Ante“ za napuštenu i bolesnu djecu. Da bi pomogli ovo sirotište u misiji pletu narukvice koje se daruju svakome tko pomogne ovu misiju donacijom od 6 KM. Pozivamo vas da podržite ovu humanitarnu akciju.

6. Reviju „Svjetlo riječi“  za mjesec studeni koji je posvećen svetačkim likovima Bosne Srebrene – „Vjerni Bogu i narodu“, knjige, svijeće i druge nabožne predmete možete nabaviti u samostanskoj knjižari.

www.svantosarajevo.org