OBAVIJESTI ZA XXVII. NEDJELJU KROZ GODINU

 

Blagdani i spomendani:

NEDJELJA, 2. X. – XXVII. NEDJELJA KROZ GODINU, Sveti Anđeli Čuvari (mlada nedjelja)

Utorak, 4. X. – SVETI FRANJO ASIŠKI

Petak, 7. X. – Blažena Djevica Marija od Krunice

NEDJELJA, 9. X. – XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU

1.            Proslava svetkovine sv. Franje Asiškog u crkvi na Dobrinji započela je trodnevnicom u subotu 1. listopada. Svete mise u trodnevnici  u 18 sati predslavi fra Miro Relota, gvardijan samostana u Fojnici. Na dan proslave svetkovine 4. listopada svečanu sv. Misu u 18 sati predslavi fra Nikica Vujica, ekonom provincije. U našoj crkvi na Bistriku, svečani obred preminuća sv. Franje, slavit će se pod svetom misom u 18 sati u ponedjeljak 3. listopada a na sam dan proslave u utorak mise su redovito u 8 i 18 sati.

2.            U subotu 1. listopada započeli smo s listopadskom pobožnosti. Svaku večer u 17:30 molimo krunicu, a zatim u 18 sati slavimo svetu misu u našoj crkvi.

3.            U ponedjeljak, 3. listopada s početkom u 19 sati u Galeriji sv. Ante održat će se izložba slika našeg akademskog slikara fra Petra Perice Vidića. Ovim događajem započinju Dani Matice Hrvatske u Sarajevu koji će sa svojim raznovrsnim programom trajati do 26. listopada. Program možete pogledati na oglasnoj ploči samostana.

4.            U petak, 7.10. s početkom u 19 sati u Galeriji sv. Ante održat će se koncert ženske klape „Viole“ iz Drvenika – Hrvatska.

5.            Reviju „Svjetlo riječi“, knjige, svijeće i druge nabožne predmete možete nabaviti u samostanskoj knjižari.

www.svantosarajevo.org